Ποιος ήταν ο γλύπτης Takis

«Επανάσταση είναι η ανασκολόπιση των πραγμάτων, οι ριζικές αλλαγές σε μία στάση»Πριν από τρία χρόνια, σαν σήμερα, στις 9 Αυγούστου του 2019 έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της σύγχρονης τέχνης, ο γλύπτης Παναγιώτης Βασιλάκης, που έγινε παγκοσμίως γνωστός με το όνομα Takis.Στις 11 Ιανουαρίου 1990 ο Takis δίνει συνέντευξη στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» και τον Τάκη Μαυρωτά μιλώντας τα πάντα. Από τη δουλειά του και την οικολογία μέχρι τον Χαρίλαο Φλωράκη.«ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», 11.1.1990, Ιστορικό Αρχείο «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»Διαβάστε επίσης: Takis: H διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα υποκλίνεται στο ταλέντο τουΕπιτεύγματα«Πριν 35 χρόνια ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Γαλλία χωρίς ...

Δείτε επίσης

«Σπρώχνω την πόρτα, ανοίγει. Βρίσκομαι μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Ακούω ανάσες…»

in.gr

«Δεν εσήκωσαν ούτε ένα δάκτυλον δια να διαμαρτυρηθούν, δεν έλαβον χώραν ταραχαί και επαναστάσεις»

in.gr

Οι μαρτυρίες, τα αποτελέσματα της έρευνας και η ομολογία

in.gr

«H ζέστη δεν πρέπει να είναι πρόφαση για να δείχνετε δημόσια τα μαλλιά σας»

in.gr

«Δεν συμφώνησα ποτέ με τον όρο ‘κυνικός’ ο οποίος συχνά αποδίδεται στους ήρωές μου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ‘κυνικός’ και στο ‘σκεπτικός’, κάτι που πιστεύω ότι είμαι και στη ζωή μου»

in.gr

«Οι νέοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, το μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Σεφέρη "Άρνηση" και το κρητικό δημοτικό τραγούδι "Πότε θα κάνη ξαστεριά"»

in.gr