Όταν έσβησε η Μέριλιν Μονρόε

Πώς το παγκόσμιο σύμβολο της θηλυκότητας οδηγήθηκε στο τραγικό τέλοςTα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε, αμερικανίδα ηθοποίος και παγκόσμιο είδωλο της γυναικείας σεξουαλικότητας βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Ήταν 36 ετών.Η είδηση του θανάτου της έκανε τον γύρο του κόσμου«ΤΑ ΝΕΑ», 6.8.1962, Ιστορικό Αρχείο «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»«ΤΑ ΝΕΑ» της 6ης Αυγούστου 1962 γράφουν :«Η Μαίριλυν Μονρόε, η διασημοτέρα ίσως ηθοποιός του διεθνούς κινηματογράφου, απέθανε χθες υπό συνθήκας ισοδυναμούσας με αυτοκτονίαν, από υπερβολική δηλαδή δόσιν υπνωτικού φαρμάκου.»Έτσι απεδείχθη ότι ακόμη και όταν κερδίζη κανείς 10.000 δολλάρια την εβδομάδα και πλαισιώνεται από διεθνή φήμην, δεν δύναται να ...

Δείτε επίσης

«Σπρώχνω την πόρτα, ανοίγει. Βρίσκομαι μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Ακούω ανάσες…»

in.gr

«Δεν εσήκωσαν ούτε ένα δάκτυλον δια να διαμαρτυρηθούν, δεν έλαβον χώραν ταραχαί και επαναστάσεις»

in.gr

Οι μαρτυρίες, τα αποτελέσματα της έρευνας και η ομολογία

in.gr

«H ζέστη δεν πρέπει να είναι πρόφαση για να δείχνετε δημόσια τα μαλλιά σας»

in.gr

«Δεν συμφώνησα ποτέ με τον όρο ‘κυνικός’ ο οποίος συχνά αποδίδεται στους ήρωές μου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ‘κυνικός’ και στο ‘σκεπτικός’, κάτι που πιστεύω ότι είμαι και στη ζωή μου»

in.gr

«Οι νέοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, το μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Σεφέρη "Άρνηση" και το κρητικό δημοτικό τραγούδι "Πότε θα κάνη ξαστεριά"»

in.gr