Η χρονιά που δεν «γνώρισε» το καλοκαίρι

Οι συνέπειες ήταν τρομακτικές για την ανθρωπότητα.Οι εναλλαγές των τεσσάρων εποχών μέσα στο χρόνο είναι μία απαραίτητη και παράλληλα φυσική διαδικασία η οποία βοηθά στην ομαλή λειτουργία του πλανήτη. Παρ’ όλα αυτά, το έτος 1816 ο πλανήτης Γη δεν βίωσε ποτέ την εποχή του καλοκαιριού, καθώς τον Ιούνιο χιόνισε και ισχυρές καταιγίδες «βούλιαξαν» την Ευρώπη.Αιτία αυτού του πρωτοφανούς φαινομένου ήταν η έκρηξη του ηφαιστείου «Tabora» στην Ινδονησία, στις 10 Απριλίου του 1816 και οι καταστροφικές συνέπειες που ακολούθησαν. Η χώρα ημερολογιακά διήνυε την εποχή της άνοιξης, ωστόσο μετά την έκρηξη η θερμοκρασία έπεσε απότομα. Αξίζει να σημειωθεί πως επρόκειτο και ...

Δείτε επίσης

«Σπρώχνω την πόρτα, ανοίγει. Βρίσκομαι μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Ακούω ανάσες…»

in.gr

«Δεν εσήκωσαν ούτε ένα δάκτυλον δια να διαμαρτυρηθούν, δεν έλαβον χώραν ταραχαί και επαναστάσεις»

in.gr

Οι μαρτυρίες, τα αποτελέσματα της έρευνας και η ομολογία

in.gr

«H ζέστη δεν πρέπει να είναι πρόφαση για να δείχνετε δημόσια τα μαλλιά σας»

in.gr

«Δεν συμφώνησα ποτέ με τον όρο ‘κυνικός’ ο οποίος συχνά αποδίδεται στους ήρωές μου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ‘κυνικός’ και στο ‘σκεπτικός’, κάτι που πιστεύω ότι είμαι και στη ζωή μου»

in.gr

«Οι νέοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, το μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Σεφέρη "Άρνηση" και το κρητικό δημοτικό τραγούδι "Πότε θα κάνη ξαστεριά"»

in.gr