Άγγελος Τερζάκης: Αν χαθούν οι νικημένοι, θα χαθεί ο κόσμος

Τ' όνειρό μου είναι να πεθάνω με την πένα στο χέριΗ στήλη των επιφυλλίδων του «Βήματος της Κυριακής» της 31ης Μαρτίου 1974 είχε φιλοξενήσει μια συνομιλία του δημοσιογράφου Κώστα Πάρλα (1936-2006) με τον Άγγελο Τερζάκη.Αφορμή για τη διαλογική αυτή συζήτηση είχε σταθεί η εισδοχή του Τερζάκη στην Ακαδημία Αθηνών, που είχε αναγγελθεί πριν από λίγες μόλις ημέρες. «ΤΟ ΒΗΜΑ», 31.3.1974, Ιστορικό Αρχείο «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»Βεβαίως, ο διάλογος των δύο ανδρών, που συγκαταλέγονταν στους βασικούς συνεργάτες του «Βήματος», είχε επεκταθεί και σε άλλα πεδία, που θεωρούμε ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο Τερζάκης ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας ένα ...

Δείτε επίσης

«Σπρώχνω την πόρτα, ανοίγει. Βρίσκομαι μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Ακούω ανάσες…»

in.gr

«Δεν εσήκωσαν ούτε ένα δάκτυλον δια να διαμαρτυρηθούν, δεν έλαβον χώραν ταραχαί και επαναστάσεις»

in.gr

Οι μαρτυρίες, τα αποτελέσματα της έρευνας και η ομολογία

in.gr

«H ζέστη δεν πρέπει να είναι πρόφαση για να δείχνετε δημόσια τα μαλλιά σας»

in.gr

«Δεν συμφώνησα ποτέ με τον όρο ‘κυνικός’ ο οποίος συχνά αποδίδεται στους ήρωές μου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ‘κυνικός’ και στο ‘σκεπτικός’, κάτι που πιστεύω ότι είμαι και στη ζωή μου»

in.gr

«Οι νέοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, το μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Σεφέρη "Άρνηση" και το κρητικό δημοτικό τραγούδι "Πότε θα κάνη ξαστεριά"»

in.gr