Ηλέκτρα, του Ευριπίδη | Kαλοκαιρινή περιοδεία

Ηλέκτρατου ΕυριπίδηΣκηνοθεσία: Γιώργος ΛύραςΚαλοκαιρινή Περιοδεία Η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη έρχεται το φετινό καλοκαίρι με μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ο Γιώργος Λύρας σκηνοθετεί και η Μαρία Κίτσου ντύνεται «Ηλέκτρα» έχοντας στο πλευρό της τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, ο οποίος θα υποδυθεί τον «Ορέστη». Η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα και σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, έρχεται αυτό το καλοκαίρι με ένα πολύ δυνατό cast ηθοποιών το οποίο απαρτίζεται από τους: Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο, Γιώργο Κωνσταντίνου, Νίκο Λεκάκη, Γιώργο Δεπάστα, Ιάσονα Παπαματθαίου και Ιωάννα Μαυρέα. Την παραγωγή της παράστασης έχουν αναλάβει οι Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη. «Ηλέκτρα» – Λίγα λόγια ...

Δείτε επίσης

Με τους Πέρσες του Αισχύλου αναμετράται φέτος ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της αρχαιότερης σωζόμενης τραγωδίας.

musicity

Η παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Φάνη Μουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα Φεστιβάλ και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

musicity

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με συνεχείς sold out παραστάσεις, τα Ματωμένα Χώματα της Δίδω Σωτηρίου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα στα μεγαλύτερα θερινά θέατρα της χώρας.

musicity

Ο Θέμης Μουμουλίδης δημιουργεί μια παράσταση που στοχάζεται πάνω στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με όχημα τη νέα μετάφραση του έργου από την Παναγιώτα Πανταζή.

musicity

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη τριετή (2019-2021) παρουσίαση της Αντιγόνης του Σοφοκλή, η Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά, την παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

musicity

Με αφορμή το φετινό έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης κι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός μεταξύ άλλων και για τη θητεία του στο νεοελληνικό έργο

musicity

Δύο αδελφών γυναίκες, δύο συννυφάδες περιμένουν μάταια τους άντρες τους μια Τσικνοπέμπτη να γυρίσουν από τις βρωμοδουλειές τους. Ένας γκάγκστερ θέλει να τις εξοντώσει, ένας αστυνομικός πάει να τις σώσει και ένας παππάς πάει να τις ευλογήσει. Τελικά επιστρέφει και ο ένας σύζυγος με όχι καλό σκοπό και...

musicity

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες».

musicity