Γιατί η Συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν προστατεύει πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Από τη Συμφωνία αυτή απουσιάζει η επίκληση του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που προβλέπει τη ρήτρα ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας. Η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ δεν προστατεύει πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ιδίως τα Ελληνικά Νησιά, για ορισμένα από τα οποία η Τουρκία ζητάει ευθέως πλέον την αποστρατικοποίηση.Όπως τονίζουν ιδιαίτερα αξιόπιστοι νομικοί κύκλοι με τους οποίους συνομίλησαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», το επιχείρημα αυτό στηρίζεται στο ότι από τη Συμφωνία αυτή απουσιάζει η επίκληση του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που προβλέπει τη ρήτρα ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας.Το μεγάλο πλεονέκτημα της Συμφωνίας Ελλάδας ...

Δείτε επίσης

Το δημογραφικό επικαλείται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, την πορεία της οικονομίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συζήτηση στο Συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων, παρουσία και της Άννας Διαμαντοπούλου. Αποτυχία των «μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής κυβέρνησης! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας των συντάξεων!

ieidiseis

Γιατί το μεγάλο φαβορί για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μοιράζεται με κανέναν τις σκέψεις του και το βάρος της συνέχισης της ανανέωσης.

ieidiseis

Τι σηματοδοτεί η στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου.

ieidiseis

Το άθροισμα των πωλήσεων όπλων και στρατιωτικών υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκε κατά 1,3%, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία συρρικνωνόταν κατά πάνω από 3%, σημειώνει το Ινστιτούτο Ερευνών της Στοκχόλμης για τη Διεθνή Ειρήνη.

ieidiseis

Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει την αντιπαράθεση και ο πρώτος στις κάλπες της Κυριακής θέλει αποφύγει τη σύγκρουση.

ieidiseis

… Σε συνάρτηση με τη δυσαρέσκεια που δημιουργείται από τη διαχείριση της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας και της ακρίβειας.

ieidiseis

Ποιον θα προτιμούσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας - Οι μετεκλογικές συνεργασίες και οι προκλήσεις για τον νέο αρχηγό

ieidiseis

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούνταν έως το 1980, σύμφωνα με τον Φάκελό του που υπήρχε στην ασφάλεια.

ieidiseis