Τι αλλάζει στην καραντίνα για εμβολιασμένους και μη, πόσο αξιόπιστα είναι τα self test

Πόσες μέρες πρέπει να παραμένουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε καραντίνα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το ECDC. Νέες οδηγίες εξέδωσε το ECDC (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου Νοσημάτων) για τον τερματισμό της περιόδου καραντίνας λόγω κορονοϊού. Για τη μόλυνση με τον κορονοϊό, η περίοδος επώασης εκτιμήθηκε, το 2020, ότι κυμαίνεται από μία έως 14 ημέρες. Ωστόσο, νέα στοιχεία δείχνουν ποικίλες περιόδους επώασης.Το ECDC τονίζει πως η όποια απόφαση για τον τερματισμό της καραντίνας πρέπει να είναι σε ισορροπία τόσο με το ότι το άτομο δεν πρόκειται να μεταδίδει πλέον τον ιό όσο και με τις επιπτώσεις της απομόνωσης στο συγκεκριμένο ...

Δείτε επίσης

Καφές και λευκά δόντια πάνε μαζί; Ναι, αν κάνεις ένα συγκεκριμένο πράγμα.

dikaiologitika

Οι επίσημες λίστες του ΕΟΦ με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη, ή έχουν αποσυρθεί εντελώς από την ελληνική αγορά, είναι υποτιμημένες, σύμφωνα τα όσα υποστηρίζουν φαρμακοποιοί.

dikaiologitika

Τα πέντε χειρότερα κρέατα για την χοληστερίνη σας. Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για την χοληστερίνη σας.

dikaiologitika

Σύμφωνα με την παθολόγο η κυτταρίτιδα είναι κατά βάση ένα γυναικείο θέμα.

dikaiologitika

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, μίλησε για την δωρεάν διανομή προϊόντων περιόδου σε σχολεία όλης της Ελλάδας.

dikaiologitika

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης το πολυαναμενόμενο Dentist Pass, η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης που αφορά την παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών.

dikaiologitika

Τελικά, υπάρχει αύξηση των ξαφνικών θανάτων στη χώρα μας; Απαντά ο καθηγητής Καρδιολογίας και κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοχιαδάκης.

dikaiologitika

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας ανέπτυξαν μια νέα εφαρμογή για κινητά που μπορεί να ελέγξει και να «φρενάρει» την επιθυμία σας για τσιγάρο.

dikaiologitika