Η Όμικρον «προσφέρει» ανοσία έναντι της Δέλτα, αποκαλύπτει γνωστός επιδημιολόγος

Η «Δέλτα» συμβάλλει στις σοβαρές νοσηλείες αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σε σύγκριση με την «Όμικρον». Για την αύξηση των κρουσμάτων συγκριτικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Δημήτρης Παρασκευής. Μεταξύ άλλων, τόνισε στην ΕΡΤ πως έχουμε μία γρήγορη αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, κάτι που φαίνεται και στην καθημερινή επιδημιολογική αναφορά.Ανέφερε ότι "στο άνοιγμα των σχολείων είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και ...

Δείτε επίσης

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

dikaiologitika

Οι ενισχυτικές δόσεις με τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 αυξάνουν την προστασία ενάντια στις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον.

dikaiologitika

Στις διαφορές της μετάλλαξης Όμικρον και της υποπαραλλαγής που έχει προκύψει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του.

dikaiologitika

Μία ουσία στα ρόδια θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για τη δημιουργία μίας αντιγηραντικής θεραπείας που ενδυναμώνει τους μύες και τη μιτοχονδριακή υγεία.

dikaiologitika

Μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, το ECDC, δεν έχει λάβει αναφορές για την «παραλλαγή» της Όμικρον, ξεκαθαρίζει ο φορέας στο News4health.

dikaiologitika

Η Αττική μετρά 7.574 κρούσματα σήμερα ενώ και η Θεσσαλονίκη παραμένει ψηλά στις νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τον χάρτη διασποράς που αποτυπώνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ.

dikaiologitika

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (21/01) 20.507 κρούσματα, 108 νεκρούς και 679 διασωληνωμένους.

dikaiologitika

Επίθεση χάκερ δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου τρία μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αττική

dikaiologitika