Άγιος Δημήτριος: Σε κατάληψη όλα τα σχολεία από μια χούφτα υποκινητές, βάζουν λουκέτα και φεύγουν, σε ρόλο παρατηρητή η δήμαρχος Ανδρούτσου (εικόνες, βίντεο)

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες γονείς και μαθητές στον Άγιο Δημήτριο Αττικής καθώς εκεί δεν άνοιξαν ποτέ τα σχολεία μετά τις γιορτές. Αιτία είναι μία μικρή ομάδα γονέων και μαθητών, σε διψήφιο αριθμό (μέσα σε έναν πολύ μεγάλο Δήμο) για να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου με αλυσίδες και λουκέτα, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να υπάρχουν μέσα καταληψίες. Η κινητοποίηση έγινε από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα με τα τεστ και τα οποία ήταν περιορισμένης έκτασης. Σε ορισμένα σχολεία , όπως π.χ. το 2ο Γυμνάσιο της ...

Δείτε επίσης

Με συνταγή ανοίγματος από τη Δευτέρα τα σχολεία Αττικής και Κρήτης καθώς, τα δύο self test που ίσχυαν θα γίνουν τρία για όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους). Από τις 7/2 ξανά με δύο self test την εβδομάδα οι μαθητές στα σχολεία.

dikaiologitika

Μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους 66 δημάρχους της Αττικής, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν ούτε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.

dikaiologitika

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και την Παρασκευή τα δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Αττικής.

dikaiologitika

Κλειστοί θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

dikaiologitika

Περισσότερες από 2.000 υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2010-'20 σε φοιτητές και φοιτήτριες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προκήρυξε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

dikaiologitika

Αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

dikaiologitika

Τα κατάλληλα «εφόδια» για να πάει ένας μαθητής στο σχολείο, είναι τα βιβλία, τα τετράδια, τα μολύβια και η τσάντα του, όμως στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σκουτάρεως, οι μαθητές έχουν ακόμη ένα απαραίτητο «αξεσουάρ» στις τσάντες τους.

dikaiologitika

Λόγω των προβλημάτων που άφησε πίσω της η «Κακοκαιρία Ελπις», τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση και σήμερα Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Κλειστοί παραμένουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

dikaiologitika