Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο: Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια

Με φιέστα στη Μερσίνα σχεδιάζει να γιορτάσει ο Ερντογάν την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο την Τρίτη. Σε πλήρη εγρήγορση - αν και σε στάση αναμονής - παραμένουν Αθήνα και Λευκωσία για την έξοδο του τέταρτου τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου. «Θα χαιρετίσουμε το απόπλου του τέταρτου γεωτρύπανού μας, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τεχνολογία νέας γενιάς, από το λιμάνι Τασούτζου της Μερσίνας», έχει δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει της πολυδιαφημισμένης εξόδου του «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο.«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε επιτρέψει σε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματα μας στις ...

Δείτε επίσης

Μια απόφαση που αναμένεται να έχει σοβαρές επιδράσεις σχεδόν σε όλον τον κόσμο πήρε ο ΟΠΕΚ+ στη σύνοδο της Βιέννης.

dikaiologitika

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε σε διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αναφορικά με διαφαινόμενο τελεσίγραφο του ψευδοκράτους προς την UNFICYP.

dikaiologitika

To Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την όγδοη (8η) δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ως μια ισχυρή «απάντηση» στην παράνομη προσάρτηση των περιφερειών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα της Ουκρανίας από τον Πούτιν.

dikaiologitika

Η μετοχή του Twitter εκτοξεύτηκε - και διακόπηκε η διαπραγμάτευσή της στη Γουόλ Στριτ- μετά την πληροφορία ότι ο Έλον Μασκ πρότεινε ξανά να αγοράσει τη δημοφιλή πλατφόρμα στην τιμή που είχε συμφωνηθεί τον Απρίλιο.

dikaiologitika

Αρνητική ήταν η απάντηση της Λιζ Τρας στο ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αιφνιδιάζοντας την ελληνική πλευρά.

dikaiologitika

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία σχετικά με την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου στέλνει και η Βρετανία.

dikaiologitika

Σε ένα μικρό αυτοκινητιστικό ατύχημα ενεπλάκη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

dikaiologitika

Σε σχετική ερώτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο Τζον Μάλκοβιτς απάντησε λακωνικά, αλλά θετικά ότι «θα συμφωνούσα με την επιστροφή».

dikaiologitika