ΗΠΑ: Στο 6,4% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο - BusinessNews.gr

Παράλληλα, άνοδος σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Νέα άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, σύμφωνα με δείκτη του υπουργείου Εμπορίου τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed.Ειδικότερα, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) ενισχύθηκε 6,4% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1982.Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,6%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,4%.Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε 5,4% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον ...

Δείτε επίσης

Ο κλάδος της μεταποίησης αποδυναμώθηκε στην Κϊνα το μήνα Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από το σημείο αναφοράς των 50 μονάδων.

businessnews

Οι ηγέτες (ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Ιταλίας), δήλωσαν αποφασισμένοι να αυξήσουν το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για τη βάναυση επίθεσή της στην Ουκρανία.

businessnews

Εν μέρει συντονίζει τη διαδικασία, τονίζει ο ο σύμβουλός του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Μιχαήλο Ποντολιάκ.

businessnews

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση ήταν επικεντρωμένη στους «στρατηγικούς στόχους και τον συντονισμό των πολιτικών με σκοπό να τερματιστεί ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»

businessnews

«Παλεύουμε ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος σήμερα στο βελγικό κοινοβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

businessnews

Επιπλέον, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ανταλλακτικά ή υπηρεσίες συντήρησης από την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

businessnews

"Δεδομένης της αλλαγής της κατάστασης είμαι ανοιχτός στην προτεραιοποίηση των διαθέσιμων πόρων", είπε.

businessnews