Η Ισπανία απαγορεύει τις διαφημίσεις γλυκών, παγωτών, αναψυκτικών για να καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία - BusinessNews.gr

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή το 2022 και θα αφορά διαφημίσεις που στοχεύουν στους καταναλωτές κάτω των 16 ετών, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/10) ότι θέλει να απαγορεύσει τις διαφημίσεις ζαχαρωδών προϊόντων, όπως παγωτών και αναψυκτικών, που απευθύνονται σε παιδιά για να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία. Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή το 2022. Θα αφορά τις διαφημίσεις που στοχεύουν στους καταναλωτές κάτω των 16 ετών, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όπως είπε ο υπουργός Καταναλωτή, ...

Δείτε επίσης

Προσέθεσε ότι «τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν παραδώσει πάνω από 45 εκατομμύρια δόσεις μέσω διμερών δωρεών - για παράδειγμα στους γείτονές μας στα Δυτικά Βαλκάνια.

businessnews

Ο Νεχάμερ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, αναλαμβάνει επικεφαλής της κυβέρνησης μερικές ημέρες αφότου στελέχη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του (OVP) τον επέλεξαν προκειμένου να διαδεχθεί τον Σεμπάστιαν Κουρτς στην ηγεσία του OVP.

businessnews

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.

businessnews

Οι Πράσινοι εγκρίνουν και τυπικά τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση συνασπισμού

businessnews

Οι περιορισμοί κατά της πανδημίας στην Πολωνία είναι σχετικώς περιορισμένοι.

businessnews

Η κυβέρνηση διευκολύνει με νομοσχέδιο αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων για έργα και επενδύσεις που χαρακτηρίζονται εθνικής σημασίας.

businessnews

Για την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας και το σχηματισμό κυβέρνησης απαιτείται ακόμη η έγκριση και των άλλων δύο εταίρων, δηλαδή των Πρασίνων και του FDP. .

businessnews