Φινλανδία: Ενισχύει τη στρατιωτική της ετοιμότητα, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία - BusinessNews.gr

Η Φινλανδία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει μακρά σύνορα και δύσκολη ιστορία με τη Ρωσία, δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αλλαγή της στρατιωτικής της ετοιμότητας. Η Φινλανδία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της ετοιμότητα καθώς αυξάνονται οι διεθνείς εντάσεις με τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας.Η Φινλανδία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει μακρά σύνορα και δύσκολη ιστορία με τη Ρωσία, δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με την αλλαγή της στρατιωτικής της ετοιμότητας.«Η ετοιμότητα (των φινλανδικών αμυντικών δυνάμεων) έχει ενισχυθεί λόγω του γεγονότος ότι η κατάσταση στις κοντινές περιοχές έχει γίνει περισσότερο ασταθής», δήλωσε ...

Δείτε επίσης

Παράλληλα, άνοδος σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

businessnews

Ο κλάδος της μεταποίησης αποδυναμώθηκε στην Κϊνα το μήνα Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από το σημείο αναφοράς των 50 μονάδων.

businessnews

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση ήταν επικεντρωμένη στους «στρατηγικούς στόχους και τον συντονισμό των πολιτικών με σκοπό να τερματιστεί ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»

businessnews

Εν μέρει συντονίζει τη διαδικασία, τονίζει ο ο σύμβουλός του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Μιχαήλο Ποντολιάκ.

businessnews

«Παλεύουμε ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος σήμερα στο βελγικό κοινοβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

businessnews

Επιπλέον, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ανταλλακτικά ή υπηρεσίες συντήρησης από την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

businessnews

"Δεδομένης της αλλαγής της κατάστασης είμαι ανοιχτός στην προτεραιοποίηση των διαθέσιμων πόρων", είπε.

businessnews