Τηλεργασία: Τι αλλάζει μετά το Πάσχα - Ποια μέτρα θα προστατεύουν τους εργαζόμενους - BusinessNews.gr

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετές επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες την κρίση, άρχισαν να παραβιάζουν συστηματικά την εργατική νομοθεσία σχετικά με την τηλεργασία. Τι αλλάζει μετά το Πάσχα. Απλήρωτες υπερωρίες, αυθαίρετη και εκβιαστική –πολλές φορές – παράταση ωραρίου, ακόμη και παρακολούθηση εργαζομένων μέσω καμερών, είναι μόνο μερικές από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που έχουν φτάσει σε σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Με στόχο την πάταξη τέτοιων φαινομένων, το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί, όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr, σειρά μέτρων που θα «θωρακίζουν» τους τηλεργαζόμενους. Το πλαίσιο των μέτρων περιλαμβάνεται σε διάταξη του εργασιακού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Βουλή. Σύμφωνα με ...

Δείτε επίσης

Η εταιρεία έχει συσταθεί από το 2018, αλλά τώρα κάνει τα πρώτα ενεργά της βήματα.

businessnews

Δυναμκή πορεία για τη Siemens AG στο β΄τρίμηνο 2021 που κατέγραψε εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

businessnews

Ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης εξυγίανσης.

businessnews

Σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας εμφάνισε το 2020 η ΕΛΒΕ, σημειώνοντας πως οι δραστηριότητες σε επίπεδο εταιρείας δεν επηρεάζονται άμεσα από την εξέλιξη της πανδημίας.

businessnews

Διστάζουν ακόμη να πάνε στα μαγαζιά για αγορές οι μισοί Έλληνες καταναλωτές, όπως αποκαλύπτει έρευνα του GLAMI και δηλώνουν πως θα ψωνίσουν μόνο όταν τα κρούσματα μειωθούν αισθητά...

businessnews

Στα 710,3 εκατομμύρια δολάρια διαμορφώθηκαν τα συνολικά έσοδα για τη Fortinet το α' τρίμηνο του 2021 καταγράφοντας αύξηση σε ετήσια βάση 23%.

businessnews

Έντονο το ενδιαφέρον της πολωνικής τουριστικής αγοράς για διακοπές στην Ελλάδα.

businessnews

H INTERAMERICAN, επιδιώκοντας σταθερά να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας στους πελάτες της, έχει προσαρμοστεί από τα μέσα του 2020 με το πρότυπο PCI DSS (Πρότυπο Ασφάλειας Δεδομένων), που σχετίζεται με την ασφάλεια των συναλλαγών με τη χρήση κάρτας. Το εν λόγω πρότυπο έχει δημιουργηθεί από τις εταιρείες VISA, Mastercard, AmEx, Discover Financial Services and JCB International με απώτερο σκοπό την προστασία των συναλλασσομένων με τη χρήση κάρτας.

businessnews