Η χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να σχετίζεται με μειωμένη μυϊκή μάζα σε γυναίκες

Ζήσης Ψάλλας

Διαφορετικά ερευνητικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Βαλένθια, έχουν μελετήσει τη σχέση μεταξύ της σαρκοπενίας (απώλεια μυϊκής μάζας σε ηλικιωμένους) και παχυσαρκίας με την έλλειψη πρωτεΐνης στη διατροφή των γυναικών άνω των 65 ετών. Περί τις 160 γυναίκες από τη Βαλένθια συμμετείχαν στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrición Hospitalaria.

«Η προσέγγιση της σαρκοπενίας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες και την ανεξαρτησία τους για πολλά ακόμη χρόνια και με μια βέλτιστη κατάσταση υγείας», είπε ο Julio Fernández Garrido, καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου της Βαλένθια.

Τα αποτελέσματα της ...

Δείτε επίσης

Τα συχνότερα σωματικά συμπτώματα είναι κόπωση και σωματική αδυναμία.

capital

Οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Δείτε πώς θα το προλάβετε.

capital

Δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται στα μωρά μέσω του θηλασμού από μητέρες με Covid-19, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

capital

Το νέο στέλεχος όμικρον έχει ήδη επικρατήσει παγκόσμια και προκάλεσε τις περισσότερες λοιμώξεις στις ΗΠΑ... Δέλτα Οmikron

zougla

Η μακρόχρονη μοναξιά και οι συχνοί χωρισμοί αυξάνουν τους δείκτες χρόνιας φλεγμονής στους άνδρες, υποσκάπτοντας την υγεία τους, σύμφωνα με δανική έρευνα.

capital

Η αναλογία των εμβολιασμένων / θετικών απέναντι στο εμβόλιο Ελλήνων παρουσίασε... Έρευνα εμβόλιο Focus Bari COVID gov gr

zougla

Η αθηροσκλήρωση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος και η κύρια αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων όπως... καρδιά χοληστερόλη Αθηροσκλήρωση μακροφάγα

zougla

Αυξημένος ο κίνδυνος συμπτωμάτων βρογχίτιδας και δύσπνοιας για όσους εκτίθενται σε παθητικό άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

capital