Ο δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής Νηρέας θα πλησιάσει τη Γη το επόμενο Σαββατοκύριακο

Ένας αστεροειδής με όνομα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο «4660 Νηρέας», ο οποίος θεωρείται δυνητικά επικίνδυνος, θα εισέλθει στην τροχιά της Γης σε μερικές ημέρες και θα περάσει σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά χωρίς να αποτελέσει πρόβλημα, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Ο αστεροειδής, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί το 1982 και είναι λίγο μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, έχει ωοειδές σχήμα με μήκος περίπου 330 μέτρων και ταχύτητα 23.700 χιλιομέτρων την ώρα. Θα πλησιάσει αυτήν τη φορά περισσότερο από ό,τι είχε κάνει τα προηγούμενα 20 χρόνια, αλλά και πάλι θα ...

Δείτε επίσης

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Tonga θα είναι σε εξέλιξη το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο κατάρρευσης του θόλου του ηφαιστείου, σύμφωνα με δήλωση του Καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα. Μία τέτοια κατάρρευση θα μπορούσε να...

ereportaz

Η Ιατρική Κοινότητα χαρίζει ελπίδες στον κόσμο, με την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο να γίνεται πραγματικότητα.

kosmodromio

Είναι ένας από τους ελάχιστους εξωπλανήτες, όπου έχει εντοπιστεί νερό με μορφή υδρατμών μέχρι σήμερα.

popaganda

Αμείλικτος ο απολογισμός του 2021. Ένας στους δέκα Ισπανούς καταναλώνει ηρεμιστικά ή υπνωτικά χάπια, ενώ άνω του 5% του πληθυσμού χρειάστηκε να πάρει αντικαταθλιπτικά.

kosmodromio

Σε αντίθεση με το κινηματογραφικό «Don’t Look Up» ο «7482 (1994 PC1)» δεν θα πέσει πάνω μας αλλά θα περάσει τον πλανήτη σε απόσταση ασφαλείας.

kosmodromio

Την πρόσληψη κρέατος με την υγεία των οστών συνδέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Τροφίμων, Διατροφής και Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ.

kosmodromio

Τι έδειξαν οι προσομοιώσεις Βρετανών επιστημόνων για τη μολυσμοτικότητα και την ικανότητα επιβίωσης του ιού στον αέρα.

kosmodromio

Ένας μεγάλων διαστάσεων αστεροειδής, διαμέτρου περίπου ενός χιλιομέτρου, πλησιάζει τη Γη, όμως αντίθετα με την ταινία «Μην κοιτάτε ψηλά»... Γη αστεροειδής Don’t Look Up

zougla