Ανακαλύφθηκε πιθανώς ο νεαρότερος έως τώρα εξωπλανήτης του γαλαξία μας

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΜΕΡΑ 10:26 Ανακαλύφθηκε πιθανώς ο νεαρότερος έως τώρα εξωπλανήτης του γαλαξία μας Κατά τα τελευταία 30 χρόνια οι αστρονόμοι έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη άνω των 5.000 εξωπλανητών. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν τελείως «νεογέννητο» εξωπλανήτη, σε απόσταση 395 ετών φωτός από τη Γη, ο οποίος μπορεί να είναι ο νεαρότερος πλανήτης που έχει μέχρι σήμερα βρεθεί στον γαλαξία μας. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γιέχαν Μπάε του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ραδιοααστρονομίας (NRAO) των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ...

Δείτε επίσης

«Δεν πρέπει να σκοτώνουμε τα δηλητηριώδη ζώα, επειδή είναι σαν μια βιβλιοθήκη άγνωστων μορίων» σχολίασε η ερευνήτρια

pentapostagma

Μπορεί ένα καύσιμο να είναι πυρίμαχο; Μπορεί, υποστηρίζουν χημικοί μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Ριβερσάιντ, οι οποίοι δημιούργησαν ένα καινοτόμο καύσιμο που αναφλέγεται μόνο με την εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του καινοτόμου καυσίμου είναι η ασφάλειά του – δεν αντιδρά στις φλόγες, καθιστώντας το απρόσβλητο από τυχαίες πυρκαγιές κατά την αποθήκευση ή τη μεταφορά του.

patrisnews

Βροχερός ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

pentapostagma

Ακόμη μετρούν πληγές σε Βόλο, Θεσσαλία και Εύβοια

pentapostagma

Ο Daniel έριξε περισσότερη βροχή στη Θεσσαλία ενώ ο Elias, έπληξε περισσότερο την Εύβοια

pentapostagma

Ομάδα επιστημόνων στη Βραζιλία μελετά το φονικό δηλητήριο της αράχνης – μπανάνα, καθώς μετά από έρευνες ετών διαπιστώθηκε ότι θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία. Η μελέτη θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη και στον καρκίνο του προστάτη.

news247