Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια: Ζώνη προστασίας, μόνο αν αποσυρθεί η Ρωσία, λέει η Ουκρανία

Η απόσυρση της Ρωσίας από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια αποτελεί προϋπόθεση για να επιτύχουν οι προσπάθειες του διεθνούς παρατηρητηρίου ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ζώνης προστασίας, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.Βομβαρδίστηκε ο πυρηνικός σταθμός της ΖαπορίζιαΟ Κουλέμπα συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ραφαέλ Γκρόσι, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του ΔΟΑΕ με ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη. «Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια πρέπει να προστατευθεί και για να επιτευχθεί αυτό η Ρωσία ...

Δείτε επίσης

Κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες για τη στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος.

news247

«Απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες καταναλωτές από την πολιτική της κυβέρνησης» σύμφωνα με το ΥΠΕΝ

protothema

Ο όρος «στόλος φάντασμα» αναφέρεται σε δεξαμενόπλοια που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη των κυρώσεων για τη μεταφορά πετρελαίου.

kosmodromio

Την πλήρη κατάργηση των επιδοτήσεων στο ρεύμα αρχίζουν να εξετάζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς η Ευρώπη φαίνεται να βγαίνει νικήτρια στον ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία (έστω και με υψηλό κόστος...) και οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα όπου βρίσκονταν ένα χρόνο νωρίτερα, λίγο πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

sofokleousin

Η βρετανική ανταγωνίστρια Shell ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της, ύψους σχεδόν 40 δισ. δολαρίων.

news247

Περίπου το 70% των φορτίων Urals που φορτοεκφορτώθηκαν τον περασμένο μήνα πήγαν στην Ινδία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

kosmodromio

Προβλέπονται νέα έργα ύψους 147 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Συστήματος Μεταφοράς στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ....

news247

«Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλες και σε όλους και ένα αίσιο τέλος να έλθει στην αγωνία για τους χιλιάδες αγνοούμενους».

kosmodromio