Τζορτζ Τσούνης: Οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην Ελλάδα

Το μήνυμα πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προσβλέπουν στην Ελλάδα να παίξει έναν ηγετικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ως στρατιωτικός και ενεργειακός κόμβος, κέντρο οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων και ως μια δύναμη σταθεροποίησης της περιοχής, εξέπεμψε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του 33ου Greek Economic Summit. Επισήμανε πως η Ελλάδα έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση, εννοώντας από την οικονομική κρίση. «Αυτό έχει να κάνει με το πνεύμα των Ελλήνων. Αποδεικνύει την ανθεκτικότητα των Ελλήνων. Ποτέ μην ξεγράφεις την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.Σε ό,τι αφορά ...

Δείτε επίσης

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν μπροστά στην εκλογική πίεση

in.gr

«Δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχτούμε. Το λέω ξεκάθαρα», είπε ο Ιμπραήμ Καλίν.

in.gr

«Θα ήταν προτιμότερο οι ΗΠΑ να μην το βάλουν καθόλου στην ατζέντα τους» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν.

kosmodromio

Η Κίνα επιβεβαίωσε πως εκτιμά ιδιαίτερα την σταθερή υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας σε κεντρικά ζητήματα της κινεζικής πολιτικής, όπως η πολιτική της μίας Κίνας.

kosmodromio

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας είχε εκφράσει τη «λύπη» του για την απόφαση της Βουλγαρίας να ανακαλέσει τον πρέσβη της.

kosmodromio

Εννοείται πως δεν είπε ούτε λέξη για την αύξηση των βίαιων και αιματηρών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στις κατεχόμενες παλαιστινιακές πόλεις.

kosmodromio

Θα επισκεφθεί τη ΛΔ Κονγκό και το Νότιο Σουδάν που πλήττονται από σοβαρές συγκρούσεις.

kosmodromio

Η Γαλλία στέκεται εχθρικά προς τη Ρωσία λόγω κοντόφθαλμων πολιτικών και εσφαλμένων αποφάσεων, προειδοποιεί ο εγγονός του στρατηγού Ντε Γκωλ.

kosmodromio