Τα μηνύματα της πορείας του τουρκικού γεωτρύπανου

55 χλμ. ανοιχτά της Αττάλειας και εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας κινήθηκε το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» - Φιέστα Ερντογάν στη Μερσίνα για τον απόπλου του πλοίουΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε. Και οι εντολές που έδωσε για το πρώτο ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» ήταν άκρως «συντηρητικές» σε σχέση με το όργιο προπαγάνδας και απειλών που προηγήθηκαν.Τόσο συντηρητικές που προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας των θεωρητικών της «Γαλάζιας Πατρίδας», με πρώτο να επιτίθεται στον Ερντογάν τον αντιναύαρχο ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί. Γιατί ο Ερντογάν τελικά δεν βγήκε από τα όρια των περιοχών τουρκικής δικαιοδοσίας, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ...

Δείτε επίσης

Τα Rafale αλλά και τα F35 που θα πάρει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο όπως παραδέχονται τούρκοι αναλυτές

in.gr

«Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μόνο μετά την ανάπτυξη σαφών παραμέτρων για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης», λέει ο Ρούμενη Ράντεφ.

kosmodromio

Πρόκειται για την πέμπτη δοκιμή πυραύλου από την Πιονγκγιανγκ, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

kosmodromio

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ως επίδικο την ανεξαρτησία του Κιέβου αλλά τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

kosmodromio

Θα μεταβεί την Κυριακή για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του με επίκεντρο το νέο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για συνεργασία σε υδρογονάνθρακες.

kosmodromio

Ο γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα - αλλά και την Ευρώπη - λέγοντας ότι «μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλος της σκοτώνει μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

in.gr

Ο Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την συμφωνία, αλλά και το μνημόνιο για τους υδρογονάνθρακες.

in.gr