Προσπάθειες «νομιμοποίησης» του ψευδοκράτους μέσω συναντήσεων με στενούς συμμάχους της Τουρκίας

Αν και δεν υπήρχαν διακριτικά με σημαίες στην συνάντηση, στην Τουρκία παρουσιάζεται ως συνάντηση των «δυο προέδρων» του Αζερμπαϊτζάν και την «ΤΔΒΚ»Να κατευθύνει τους συμμάχους της και δη τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως «κράτη δορυφόροι» της Άγκυρας προς την αναγνώριση των κατεχομένων επιχειρεί η Τουρκία, επί σειρά ετών. Και αν η επίσημη αναγνώριση χαρακτηρίζεται ένα εξαιρετικά δύσκολο βήμα οι σχέσεις που δίνουν επίφαση «νομιμότητας» στις κατοχικές Αρχές και στέλνουν μηνύματα για το μέλλον ίσως είναι πιο εύκολες.Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ πραγματοποίησε την Τρίτη στο Ικόνιο συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση ...

Δείτε επίσης

«Οι εντάσεις μεταξύ των δύο εχθρικών εταίρων του ΝΑΤΟ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζουν να κλιμακώνονται» σημειώνει το RND

in.gr

Καθημερινές οι παραβιάσεις πάνω από τη νησίδα.

kosmodromio

Χωρίς τους αγωγούς το Βερολίνο εξαρτάται απελπιστικά από τις ΗΠΑ για τον ενεργειακό εφοδιασμό του. Θα του είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει πολιτική στο Ουκρανικό.

kosmodromio

Η εισήγηση του συγγραφέα σε ημερίδα για τον Μανώλη Γλέζο και τον αντιφασιστικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 26.9.

kosmodromio

«Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη μπορεί να σας σώσει; Απλώς θα τρέχετε χωρίς να πηγαίνετε πουθενά», λέει ο Τούρκος πρόεδρος.

kosmodromio

«Ο Ερντογάν μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν», τόνισε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

kosmodromio

Είναι ομολογία τρομοκρατικής επίθεσης στον Nord Stream, ρωτά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ. «Εσκεμμένη ενέργεια», βλέπει αλλά αλλιώς ο Μπορέλ.

kosmodromio