Πιέσεις Μπλίνκεν κατά Ρωσίας στη Νότια Αφρική

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε τη νέα αφρικανική «περιοδεία» του στην Αφρική από το Γιοχάνεσμπουργκ κάνοντας κήρυγμα τάχα υπέρ αδυνάτων με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Ο Μπλίνκεν «ξεεχνώντας» τις δεκάδες αιματηρές επεμβάσεις των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες (όπως αυτές π.χ. σε Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Συρία, πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβία, Λατινική Αμερική, Αφρική κ.α.) και τα αμέτρητα εγκλήματα πολέμου, έβγαλε σήμερα αντιρωσικό κήρυγμα για τις συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία «σε διεθνές επίπεδο». Όπως είπε, εάν επιτραπεί στη Ρωσία να εκφοβίζει την Ουκρανία, να εισβάλει και να παίρνει το έδαφος άλλης χώρας, χωρίς να προβάλλουν άλλες χώρες ...

Δείτε επίσης

Δεν πρόκειται για σκηνή σε τζαζ κλαμπ της Νέας Υόρκης, αλλά για αίθουσα εκδηλώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με πρώτο όνομα στην πίστα τον Άντονι Μπλίνκεν.

kosmodromio

Αναβάθμιση της αμυντικής της ετοιμότητας θέλει η Ε.Ε. βλέποντας την αποφασιστικότητα του Κρεμλίνου απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο» που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Δύση.

kosmodromio

Στο Κίεβο ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, μαζί με εκπροσώπους 18 γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών για το Φόρουμ που συγκαλεί ο Ζελένσκι.

kosmodromio

Ο πολίτης της Βενεζουέλας και διπλωμάτης Άλεξ Σάαμπ είναι προφυλακισμένος στις ΗΠΑ από το 2021.

kosmodromio

Ο Μενέντεζ παρουσιάστηκε απόψε ενώπιον της Αμερικανίδας δικαστίνας Ονα Γουάνγκ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος.

kosmodromio

Σημαντικές επισκέψεις και συναντήσεις Αφρικανών ηγετών επιδιώκει τα τελευταία 24ωρα η ρωσική διπλωματία.

kosmodromio

Οι Βέμπερ και Μέτσολα αναφέρθηκαν σε μεταναστευτικό, πληθωρισμό, υγεία, διεύρυνση της Ε.Ε. και Ουκρανί.

kosmodromio

Ο διάδρομος του Λατσίν έχει πλημμυρίσει από αυτοκίνητα γεμάτα ανθρώπους και τιμαλφή, με σημεία του οδοστρώματος να σπάνε υπό το βάρος της μαζικής εξόδου.

kosmodromio