Πιέσεις Μπλίνκεν κατά Ρωσίας στη Νότια Αφρική

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε τη νέα αφρικανική «περιοδεία» του στην Αφρική από το Γιοχάνεσμπουργκ κάνοντας κήρυγμα τάχα υπέρ αδυνάτων με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Ο Μπλίνκεν «ξεεχνώντας» τις δεκάδες αιματηρές επεμβάσεις των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες (όπως αυτές π.χ. σε Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Συρία, πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβία, Λατινική Αμερική, Αφρική κ.α.) και τα αμέτρητα εγκλήματα πολέμου, έβγαλε σήμερα αντιρωσικό κήρυγμα για τις συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία «σε διεθνές επίπεδο». Όπως είπε, εάν επιτραπεί στη Ρωσία να εκφοβίζει την Ουκρανία, να εισβάλει και να παίρνει το έδαφος άλλης χώρας, χωρίς να προβάλλουν άλλες χώρες ...

Δείτε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ως επίδικο την ανεξαρτησία του Κιέβου αλλά τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

kosmodromio

Θα μεταβεί την Κυριακή για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του με επίκεντρο το νέο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για συνεργασία σε υδρογονάνθρακες.

kosmodromio

Ο γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα - αλλά και την Ευρώπη - λέγοντας ότι «μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλος της σκοτώνει μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

in.gr

Ο Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την συμφωνία, αλλά και το μνημόνιο για τους υδρογονάνθρακες.

in.gr

Το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έχει ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα.

kosmodromio

Σκληρό βίντεο με Αζέρους στρατιώτες που φέρονται να σκοτώνουν Αρμένιους αιχμαλώτους, κυκλοφορεί στα social media - Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο το Γερεβάν.

kosmodromio

«Εάν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση θα το αξιολογήσει και θα κρίνει αναλόγως» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

kosmodromio