Οι ομόκεντροι κύκλοι της αμερικανο-ρωσικής σύγκρουσης

Από το 1945 έως το 2021 έγιναν μόλις έξι προσπάθειες να κατακτηθεί ένα κράτος με την άσκηση μαζικής στρατιωτικής βίας μέσω εισβολής, που αποσκοπούσαν είτε σε κατοχή είτε σε προσάρτηση εδαφών: Βόρεια και Νότια Κορέα το 1950 (συνθήκη ανακωχής το 1953), Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ το 1975 και εισβολή της Ινδονησίας στο Ανατολικό Τιμόρ την ίδια χρονιά (επιτυχημένες), η εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ δεκαπέντε χρόνια αργότερα το 1990, που κατέληξε σε αποτυχία και ήττα, και τέλος οι εισβολές των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν το 2001 και στο Ιράκ το 2003 που οδήγησαν σε πολυετή κατοχή (στην περίπτωση του Ανατολικού ...

Δείτε επίσης

Με αναφορές στα πολύνεκρα ναυάγια σε Ελλάδα και Ιταλία η τοποθέτηση του Ρώσου απεσταλμένου στον ΟΗΕ.

kosmodromio

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική «ενεργητικής αποτροπής» της Ελλάδας στα σύνορα, ισχυριζόμενος πως αυτές έχουν περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

kosmodromio

Μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

kosmodromio

Δεν πρόκειται για σκηνή σε τζαζ κλαμπ της Νέας Υόρκης, αλλά για αίθουσα εκδηλώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με πρώτο όνομα στην πίστα τον Άντονι Μπλίνκεν.

kosmodromio

Αναβάθμιση της αμυντικής της ετοιμότητας θέλει η Ε.Ε. βλέποντας την αποφασιστικότητα του Κρεμλίνου απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο» που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Δύση.

kosmodromio

Στο Κίεβο ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, μαζί με εκπροσώπους 18 γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών για το Φόρουμ που συγκαλεί ο Ζελένσκι.

kosmodromio

Ο πολίτης της Βενεζουέλας και διπλωμάτης Άλεξ Σάαμπ είναι προφυλακισμένος στις ΗΠΑ από το 2021.

kosmodromio

Ο Μενέντεζ παρουσιάστηκε απόψε ενώπιον της Αμερικανίδας δικαστίνας Ονα Γουάνγκ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος.

kosmodromio