«Η Τουρκία θέλει να κατακτήσει την θαλάσσια κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο» σχολιάζουν γερμανικά ΜΜΕ

«Η Τουρκία δεν εντάχθηκε ποτέ στη UNCLOS και δεν αισθάνεται ότι δεσμεύεται από αυτήν» υπενθυμίζουν γερμανικά ΜΜΕΙδιαίτερη σημασία στο ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» και την πορεία που τελικά θα ακολουθήσει το τουρκικό γεωτρύπανο, δίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Σε μία συγκυρία που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φέρνει το Γερμανικό Τύπο να επικρίνει συχνά το παιχνίδι του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Δύση και τη Μόσχα.«Γεωτρύπανο στη Μεσόγειο – Ο Ερντογάν θέλει να πάρει «ό,τι μας ανήκει»» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA, το οποίο υπογραμμίζει ότι «οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βρίσκονται σε ...

Δείτε επίσης

Οι κινήσεις Ερντογάν, οι γνωστές και άγνωστες συμφωνίες με τον Πούτιν δημιούργησαν την ανάγκη στις ΗΠΑ να του στείλουν συγκεκριμένα «μηνύματα»

in.gr

Το υπουργίο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Άγκυρα καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι.

kosmodromio

Η συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας και της ευημερίας στον Ινδο-Ειρηνικό», φέρεται να δήλωσε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος.

kosmodromio

Ο πρόξενος Τατσουνόρι Μοτόκι κρατήθηκε με δεμένα μάτια και ανακρίθηκε προτού του δοθούν 48 ώρες για να εγκαταλείψει τη Ρωσία.

kosmodromio

«Εκδώσαμε νότα διαμαρτυρίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ» σημειώνουν επίσης τα τουρκικά ΜΜΕ στα πρωτοσέλιδα τους

in.gr

Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση που χρειάζεται

in.gr

Μετά και τη διαρροή στον Nord Stream 2, πηγές δεν αποκλείουν στοχευμένη επίθεση. Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

kosmodromio