Η Τουρκία απορρίπτει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Απορρίπτει η Άγκυρα την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών από τη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η σχετική ρωσική απόφαση αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.Επισήμανε επίσης πως δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, και πρόσθεσε πως απορρίπτει την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.«Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ανακοίνωσε το υπουργείο.«Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου, η σκληρότητα του οποίου συνεχίζει να αυξάνεται, στη βάση μιας ...

Δείτε επίσης

Η Δύση θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντιμετωπίσει την ανάγκη της Ρωσίας για εγγυήσεις για την ασφάλειά της, δήλωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν.

kosmodromio

Το Κουβέιτ ζήτησε από το Ιράκ να αποσύρει τρία θαλάσσια σκάφη που παραβιάζουν τα χωρικά του ύδατα.

kosmodromio

Η Σουηδία εξέδωσε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στην Τουρκία.

kosmodromio

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε χθες Παρασκευή τις Βρυξέλλες πως παγώνουν κεφάλαια προοριζόμενα για τη Βουδαπέστη «για πολιτικούς λόγους».

kosmodromio

«Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως, για το ταγκό χρειάζονται δύο άνθρωποι», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, παραβλέποντας τις συνεχείς απειλές της χώρας του προς τη δική μας.

in.gr

Το ρωσικό υπ.Εξ. κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα άλλο, «πολιτικοποιημένο

kosmodromio

Eίχε καθυστερήσει να εγκρίνει τη συμφωνία για να εξετάσει έναν μηχανισμό προσαρμογής που θα διατηρούσε το ανώτατο όριο κάτω από την τιμή της αγοράς.

kosmodromio