Η ΕΕ θα αναλάβει την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών στρατιωτών, σύμφωνα με το Spiegel

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Spiegel, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναλάβουν την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών στρατιωτών το συντομότερο δυνατόν.Το πλάνο, του οποίου οι τελευταίες λεπτομέρειες θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση και θα καθοριστούν την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, προβλέπει, σύμφωνα με το περιοδικό, ότι η Πολωνία θα λάβει ευρωπαϊκά κονδύλια για τη δημιουργία του κεντρικού επιτελείου του προγράμματος. Άλλες χώρες προβλέπεται να αναλάβουν άλλες πλευρές της διαδικασίας.Σύμφωνα με το Spiegel, η Γερμανία προτίθεται να παρέχει στις ουκρανικές δυνάμεις εκπαίδευση σε κέντρο προσομοίωσης μαχών, όπως και εκπαίδευση μηχανικών και ιατρικού και άλλου προσωπικού.Το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έχει ...

Δείτε επίσης

Η Δύση θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντιμετωπίσει την ανάγκη της Ρωσίας για εγγυήσεις για την ασφάλειά της, δήλωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν.

kosmodromio

Το Κουβέιτ ζήτησε από το Ιράκ να αποσύρει τρία θαλάσσια σκάφη που παραβιάζουν τα χωρικά του ύδατα.

kosmodromio

Η Σουηδία εξέδωσε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στην Τουρκία.

kosmodromio

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε χθες Παρασκευή τις Βρυξέλλες πως παγώνουν κεφάλαια προοριζόμενα για τη Βουδαπέστη «για πολιτικούς λόγους».

kosmodromio

«Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως, για το ταγκό χρειάζονται δύο άνθρωποι», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, παραβλέποντας τις συνεχείς απειλές της χώρας του προς τη δική μας.

in.gr

Το ρωσικό υπ.Εξ. κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα άλλο, «πολιτικοποιημένο

kosmodromio

Eίχε καθυστερήσει να εγκρίνει τη συμφωνία για να εξετάσει έναν μηχανισμό προσαρμογής που θα διατηρούσε το ανώτατο όριο κάτω από την τιμή της αγοράς.

kosmodromio