Χαμηλοί τόνοι και στάση αναμονής από την Αθήνα απέναντι στη τουρκική προπαγάνδα

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα από την ελληνική πλευρά απέναντι στο όργιο της τουρκικής προπαγάνδαςΣε χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία επέμεινε τις προηγούμενες μέρες η Αθήνα και ενώ η τουρκική προπαγάνδα για την έξοδο του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο οργίαζε. Η ελληνική διπλωματία απαντούσε σε κάθε ρητορική πρόκληση της Αγκυρας επικαλούμενη το διεθνές δίκαιο και υπογραμμίζοντας ότι δεν θα παρασυρθεί σε κορόνες ξεφεύγοντας από τη δική της πολιτική γραμμή της σύνεσης και της διεθνούς νομιμότητας.Την εν λόγω θέση επανέλαβε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις Ακάρ και πολύ πριν ακόμα γίνουν οι ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ ...

Δείτε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ως επίδικο την ανεξαρτησία του Κιέβου αλλά τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

kosmodromio

Θα μεταβεί την Κυριακή για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του με επίκεντρο το νέο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για συνεργασία σε υδρογονάνθρακες.

kosmodromio

Ο γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα - αλλά και την Ευρώπη - λέγοντας ότι «μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλος της σκοτώνει μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

in.gr

Ο Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την συμφωνία, αλλά και το μνημόνιο για τους υδρογονάνθρακες.

in.gr

Το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έχει ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα.

kosmodromio

Σκληρό βίντεο με Αζέρους στρατιώτες που φέρονται να σκοτώνουν Αρμένιους αιχμαλώτους, κυκλοφορεί στα social media - Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο το Γερεβάν.

kosmodromio

«Εάν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση θα το αξιολογήσει και θα κρίνει αναλόγως» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

kosmodromio