Επίθεση… «ψαλιδοχέρη» σε επίσημη τελετή στις Νήσους Σολωμόντα

Ιάπωνας ναύτης δέχθηκε επίθεση σήμερα στις Νήσους του Σολωμόντα κατά την διάρκεια τελετής για την 80η επέτειο της Μάχης του Γκουανταλκανάλ του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Στην τελετή παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Μακότο Ονίκι, και ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας, Πεένι Χενάρε.Το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio New Zealand ανέφερε ότι το θύμα ήταν μέλος μιας ιαπωνικής ομάδας μέσων ενημέρωσης του πολεμικού ναυτικού και ότι μαχαιρώθηκε στο λαιμό με ένα ψαλίδι, δεχόμενο μικροτραυματισμούς. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και ήταν ψυχικά ασταθής.Ο ύποπτος ...

Δείτε επίσης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ως επίδικο την ανεξαρτησία του Κιέβου αλλά τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

kosmodromio

Θα μεταβεί την Κυριακή για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του με επίκεντρο το νέο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για συνεργασία σε υδρογονάνθρακες.

kosmodromio

Ο γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα - αλλά και την Ευρώπη - λέγοντας ότι «μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλος της σκοτώνει μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

in.gr

Ο Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την συμφωνία, αλλά και το μνημόνιο για τους υδρογονάνθρακες.

in.gr

Το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έχει ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα.

kosmodromio

Σκληρό βίντεο με Αζέρους στρατιώτες που φέρονται να σκοτώνουν Αρμένιους αιχμαλώτους, κυκλοφορεί στα social media - Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο το Γερεβάν.

kosmodromio

«Εάν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση θα το αξιολογήσει και θα κρίνει αναλόγως» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

kosmodromio