Το Αζερμπαϊτζάν εκκενώνει την πρεσβεία στο Ιράν μετά από θανατηφόρο πυροβολισμό

Το Αζερμπαϊτζάν θα εκκενώσει το προσωπικό της πρεσβείας και μέλη της οικογένειάς τους από το Ιράν την Κυριακή, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών, δύο ημέρες αφότου ένας ένοπλος σκότωσε έναν φύλακα και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους σε επίθεση που το Μπακού χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική πράξη», σύμφωνα με το Reuters.Η αστυνομία στην Τεχεράνη είπε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο και οι ιρανικές αρχές καταδίκασαν το περιστατικό της Παρασκευής, αλλά ανέφεραν ότι ο ένοπλος φαίνεται να είχε προσωπικό και όχι πολιτικό κίνητρο.Το περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των γειτονικών χωρών σχετικά με τη μεταχείριση του Ιράν στη μεγάλη εθνοτική αζερική μειονότητά του και ...

Δείτε επίσης

Ατζέντα με διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις , ενέργεια, φυσικές καταστροφές και προστασία του περιβάλλοντος.

kosmodromio

Το τουρκικό Συμβούλιο Ασφάλειας εκτίμησε ως «θετική» την ατμόσφαιρα στις σχέσεις με την Ελλάδα, ρίχνοντας μύδρους κατά όσων στηρίζουν τους Κούρδους των οργανώσεων ΡΚΚ,YPG.

kosmodromio

Στην «ταχέως κλιμακούμενη βία στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη» αναφέρθηκαν οι Σάντερς, Μπόουμαν, Οκάσιο-Κορτέζ και άλλα μέλη του Κογκρέσου.

kosmodromio

Γενναιόδωρη στα λόγια περί δημοκρατίας η κυβέρνηση Μπάιντεν που συνεχίζει τα κηρύγματα αλλά και τους πολέμους όπου γης, πάντα, με τις καλύτερες «προθέσεις».

kosmodromio

Ο Σύρος διπλωματικός επιτετραμμένος Φιράς αλ Ρασίντι ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του.

kosmodromio

Οι δύο χώρες υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για άμεσες εμπορικές συναλλαγές με τα δικά τους νομίσματα, παραμερίζοντας το δολάριο από το μεταξύ τους εμπόριο.

kosmodromio

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέβασε τους τόνους και τις προειδοποιήσεις πριν το επικείμενο ταξίδι της στην Κίνα μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

kosmodromio

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας επέμεινε πως οι σχέσεις Πεκίνου-Μόσχας δεν ισοδυναμούν με μια στρατιωτικοπολιτική συμμαχία ψυχροπολεμικού τύπου.

kosmodromio