Αλβανίδα ΥΠΕΞ: Έθεσε θέμα άρσης εμπόλεμου για Τσάμηδες στον Δένδια

Ζήτημα «άρσης εμπόλεμου» για τους Τσάμηδες έθεσε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη γειτονική χώρα ενώ μίλησε και για «περιουσίες Τσάμηδων στην Ελλάδα». Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε άμεσα ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συζητήσει μόνο για ζητήματα που θεωρεί ότι υφίστανται, ξεκαθαρίζοντας ότι για την ελληνική πλευρά δεν τίθεται τέτοιου είδους θέμα.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το himara.gr σε δηλώσεις που πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μετά τη συνάντησή τους, η Αλβανίδα υπουργός Εξωτερικών, αφού σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την εντόπιση κοινών προβλημάτων και ζητημάτων όπως η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ), ανέφερε:«Ελπίζουμε ότι η προθυμία μας να βρεθεί μια αμοιβαία συμφωνημένη λύση σε ένα ζήτημα ...

Δείτε επίσης

Με προβοκάτσιες και επιμονή στα επιχειρήματα του παραλόγου, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για... τα πάντα - τώρα και για πράκτορες.

in.gr

Ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ η Αθήνα προετοιμάζεται για να τεθούν τα ελληνοτουρκικά στο τραπέζι

in.gr

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα τη Νότια Κορέα.

kosmodromio

Η Ρωσία δεν θα προσχωρήσει στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων (TPNW), δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

kosmodromio

Τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου δεν ικανοποίησαν την Άγκυρα, η οποία «ζυγίζει» τη στάση της ενόψει της κρίσιμης συνόδου του ΝΑΤΟ.

in.gr

Διέψευσε ως γελοίους τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί απόπειρας επίθεσης σε Ισραηλινούς τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη.

kosmodromio