Η μάχη της Fed κατά του πληθωρισμού είναι πρόβλημα του Τζο Μπάιντεν

Η πολιτική της Fed και το τίμημα για την οικονομία.Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατονόμασε το τίμημα της πάταξης του πληθωρισμού: μερικά χρόνια αργής ανάπτυξης και ένα εκατομμύριο περισσότεροι άνθρωποι άνεργοι. Αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανακοπεί η αύξηση των τιμών, είναι ένα κόστος που αξίζει να επωμιστεί, ειδικά επειδή αν ο πρόεδρος Τζέι Πάουελ κάνει λάθος, μεταβιβάζει το πρόβλημά του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη και έδειξε ότι θα μπορούσαν να πάνε ακόμη υψηλότερα από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές. Η επιτροπή ...

Δείτε επίσης

Η Gazprom δήλωσε πως έχει σταματήσει η διαρροή αερίου στους αγωγούς του Nord Stream και πως μπορεί να είναι δυνατή η διοχέτευση αερίου μέσω της εναπομείνασας γραμμής.

in.gr

Ο αντίκτυπος της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης πληθωρισμού είναι χειρότερος από τις προβλέψεις, με την Ευρώπη να είναι πιο άμεσα εκτεθειμένη στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ.

in.gr

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΥΠΟΙΚ, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η ευρεία υποστήριξη της συνολικής ζήτησης μέσω δημοσιονομικών πολιτικών το 2023, δεν δικαιολογείται».

in.gr

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters

in.gr

Η κρίση που ξέσπασε στις βρετανικές αγορές ομολόγων είναι ένα από τα πρώτα σημάδια του νέου είδους κρίσεων που θα δούμε στις αναπτυγμένες οικονομίες

in.gr

Ο ενεργειακός κολοσσός της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι «η Gazprom δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να τηρήσει τους αναγκαίους κανόνες για να εξασφαλίσει την υπηρεσία καταμερισμού του φυσικού αερίου στην Αυστρία όπου θα πρέπει να το παραδώσει».

in.gr

Η ΕΕ καλείται να πάρει - επιτέλους - αποφάσεις για το κοινό καλό, όλων των Ευρωπαίων δηλαδή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση. Θα φανεί αντάξια των προσδοκιών την επόμενη φορά;

in.gr

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Eni, τον οποίο επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο AGI, «εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε με τη Gazprom αν είναι εφικτό να επαναληφθεί η ροή προς την Ιταλία».

in.gr