Η τεχνολογία αποσπά επικίνδυνα την προσοχή των οδηγών – Τι δείχνει νέα έρευνα - larissanet.gr

Η απρόσεκτη οδήγηση είναι μια από τις κύριες αιτίες θανατηφόρων ατυχημάτων σύμφωνα με το 54% των Ευρωπαίων οδηγών. Παράλληλα το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 40% όταν μιλάμε για τους αυτοκινητόδρομους σύμφωνα με τους οδηγούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η εταιρεία «Ipsos» το 11% των Ευρωπαίων οδηγών είχε ήδη εμπλακεί ή ήταν κοντά στο να εμπλακεί σε ατύχημα την στιγμή που χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με το ποσοστό αυτών των οδηγών να έχει αυξητική τάση. Μάλιστα το 76% των Ευρωπαίων οδηγών παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια της οδήγησης υπάρχουν κάποια δευτερόλεπτα που δεν κοιτάει ...

Δείτε επίσης

Τελευταία έχουν αλλάξει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες το λογότυπό τους, όπως π.χ. η VW και η Renault, με κοινό γνώρισμα των νέων τους σημάτων την απλότητα και...

newsbomb

Το μικρό μοντέλο της Ford αποκτά ανανεωμένο look και με περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία. Ας δούμε τι νέο φέρνει το Fiesta.

iefimerida

Το νέο VW Polo βρίσκεται ήδη στην χώρα μας και η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές με τις οποίες θα διατίθεται και στην εγχώρια αγορά.

newsbomb

Ποια αυτονομία θεωρείτε πως είναι καλή για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Την απάντηση δίνει η γερμανική εταιρία, η οποία θεωρεί τα 600 χιλιόμετρα είναι υπερ-...

newsbomb

Formula 1 : Από την τελευταία θέση θα ξεκινήσει στο γκραν πρι της Ρωσίας, στο Σότσι, ο Μαξ Φερστάπεν.

newsbomb

Η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι βασικός στόχος για τη Mazda. Η ιαπωνική μάρκα δεσμεύεται, έως το 2050 να γίνει ουδέτερη σε άνθρακα, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.

skai

Από την τελευταία σειρά θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν στο ρωσικό Grand Prix της Formula 1, που θα γίνει την Κυριακή (26/9) στην πίστα του Σότσι.

iefimerida

Από την τελευταία σειρά θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν στο ρωσικό Grand Prix της Formula 1, που θα γίνει την Κυριακή (26/9) στην πίστα του Σότσι.

iefimerida