Ούριος άνεμος στα πανιά της πατρίδας μας

Πάνω από δέκα hedge fund έχουν ήδη τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά, ενώ άλλα, περισσότερα, ανιχνεύουν το επιχειρηματικό τοπίο για να εντοπίσουν επιχειρήσεις που να πληρούν τους όρους μιας ασφαλούς και επικερδούς τοποθέτησης. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη προγραμματισμένες επενδύσεις, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον, επιχειρηματικό και πολιτικό, η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.  Τι συνέβη και η πατρίδα  μας έγινε τόπος προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων; Γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά αυτοί που πριν από τρία χρόνια μας προσπερνούσαν και μας υποβάθμιζαν; Νομίζω πως η Ελλάδα έπαψε να είναι χώρα επιχειρηματικού ρίσκου. Έπαψε να εκπέμπει αβεβαιότητα και αστάθεια. Δύο είναι οι λόγοι: 1. Στην διακυβέρνηση του τόπου βρίσκεται μια ...

Δείτε επίσης

«Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα.

kathimerini

Τον διάσημο πίνακα του Ρέμπραντ «Μάθημα ανατομίας» θυμίζει η εικόνα του εκτάδην κειμένου και, λόγω επετείου, ανηλεώς υποκείμενου σε μικροχειρουργικές επεμβάσεις γεγονότος του 1821.

kathimerini

Γενναιόδωρος ο Αντι Γουόρχολ, προϋπολόγιζε δεκαπεντάλεπτη τη μελλοντική κατά κεφαλήν δημοσιότητα, και μάλιστα πλανητική.

kathimerini

Τι είναι χειρότερο, να απορρίπτεις τα εμβόλια χωρίς περιστροφές ή να αφήνεις σκιές, να τάσσεσαι ξεκάθαρα απέναντι ή να λειτουργείς υπονομευτικά;

kathimerini

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Η παρούσα κατάστασις της τηλεοράσεως θα ημπορούσε να παρομοιωθή προς την κατάστασιν της ραδιοφωνίας προ της εποχής των παγκοσμίων εκπομπών εις μεγάλην κλίμακα, όταν οι ερασιτέχναι είχον αρχίσει να ακούουν ασθενείς ήχους διά μέσου του αιθέρος

kathimerini

Ακόμη πυκνότερο πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον χρόνο αρχικής διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και την προέλευσή του, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 και πριν από την επίσημη ημερομηνία καταγραφής του πρώτου κρούσματος στις ΗΠΑ, είχαν εμφανιστεί σποραδικά περιστατικά COVID-19 σε τουλάχιστον πέντε αμερικανικές πολιτείες.

kathimerini

Επί εβδομάδες ακούστηκαν πολλά και ηχηρά. «Θατσερισμός», «Μεσαίωνας», «δυστοπία».

kathimerini

Οσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει η φάση μηδενικών επιτοκίων και όσο διατηρείται ανάπτυξη με υψηλό ρυθμό, το δημόσιο χρέος είναι μια διαχειρίσιμη άσκηση.

kathimerini