Κατρίνης: Αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι και τα χρέη των πολιτών επί ΝΔ

Στο θέμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι παραλυτική για την χώρα.

Τα προεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην σταθερότητα της χώρας και ήταν κατηγορηματικός πώς όσο παραμένει η σημερινή κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα χρέη των πολιτών κι η ζωή θα συνεχίσει να γίνεται δυσκολότερη.

«Η μεσαία τάξη θα συνεχίσει να πιέζεται, παρότι αρχικά αποτέλεσε το «αντικείμενο του πόθου» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής του, για την άνοδό τους στην ...

Δείτε επίσης

Με κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στη Wall Street. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

sofokleousin

Η δυναμική στην Αθήνα ήταν σταθερά ανοδική δυναμική σε σύγκριση με  τα υπόλοιπα χρηματιστήρια του ευρώ, που  λειτούργησαν με πλάγια νευρική δυναμική  που

naftemporiki

Θετικές εξελίξεις στην οικονομία, στα δημοσιονομικά και στο επιχειρηματικό πεδίο προεξοφλεί η χρηματιστηριακή αγορά,  προσπερνώντας την  την αβεβαιότητα που δημιουργούν η όξυνση του πολιτικού κλίματος και οι επικείμενες εκλογές.

sofokleousin

Σημαντική αύξηση κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 141,3 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο του 2022,... καταθέσεις των νοικοκυριών

zougla

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,0887 δολάρια.Το ευρώ βρίσκεται στα 141,4010 γεν, στο 0,8793 με τη στερλίνα και στο 1,0022 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,17% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 129,9320 γεν.

sofokleousin

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα.Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στις 10:15 ώρα Ελλάδας με τις απώλειες στις μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης και υγείας να αντισταθμίζουν τα κέρδη στον ενεργειακό κλάδο.

sofokleousin

Υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη.Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την άνδοο του ΑΕΠ στις ΗΠΑ δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας στους επενδυτές, για το μέγεθος της ύφεσης.Συγκεκριμένα το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε περισσότερο (2,9%) σε σύγκριση με τις προβλέψεις (2,5%) των αναλυτών.Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών είναι πολύ πιθανόν να θέσει «πρόωρο φρένο» στην αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

sofokleousin

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street καθώς οι επενδυτές βρήκαν στήριγμα στα τελευταία θετικά εταιρικά αποτελέσματα και στα

naftemporiki