Έντονα ανοδικά κινείται το πετρέλαιο κίνησης - Προβλέψεις ακόμη και για 2,20 ανά λίτρο

«Καίει» το πετρέλαιο κίνησης μετά τη διακοπή από την Κυβέρνηση της επιδότησης στην αντλία (15 λεπτά ανά λίτρο). Οι επαγγελματίες αλλά και οι ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους πετρελαιοκίνητα οχήματα βλέπουν τα κόστη να εκτοξεύονται αλλά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια παλαιότερη επιλογή τους.

Η Πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί!

Ήδη, η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου κίνησης, από τα 1,823 ευρώ ανά λίτρο (την περασμένη Πέμπτη), ενώ αναμένεται να φτάσει στα 1,973ευρώ/λίτρο.

Σύμφωνα μάλιστα με την κ.Ζάγκα, η τιμή αναμένεται να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ ...

Δείτε επίσης

Η Ρωσία, η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου, δεν θα πουλήσει πετρέλαιο που υπόκειται σε ένα δυτικό πλαφόν τιμής ακόμη κι αν χρειαστεί... πετρέλαιο Πούτιν Ρωσία πλαφόν Αλεξάντερ Νόβακ

zougla

Ενεργειακό κόστος και πληθωρισμός φέρνουν σε δεινή θέση τα νοσοκομεία.  Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Γερμανικής Ένωσης Νοσοκομείων κατά μέσο... νοσοκομείο Γερμανία ενέργεια

zougla

Το 2022 έχει εξελιχθεί σε ένα επώδυνο έτος για τα χρηματιστήρια. Όλοι οι κλάδοι και όλες οι μεγάλες αγορές εμφανίζουν απώλειες. Ωστόσο ο «πόνος» για τον

naftemporiki

Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να εμμείνει στη θέση του για τους στόχους της παραγωγής πετρελαίου κατά τη σημερινή σύνοδό του, δήλωσαν τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+, μετά τη συμφωνία των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7) να επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

sofokleousin

Το δεύτερο συνεχόμενο θετικό μήνα κατέγραψε το χρηματιστήριο Αθηνών, το Νοέμβριο κλείνοντας μάλιστα πάνω από τις 900 μονάδες και με πολλές προσδοκίες για τον τελευταίο μήνα του έτους σε ένα δύσκολο 2022 για πολλές αγορές του πλανήτη.Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 4,35%, μετά την ισχυρή άνοδο 10,26% τον Οκτώβριο. Η εγχώρια αγορά ακολούθησε την ανοδική αντίδραση των διεθνών αγορών.

sofokleousin

Η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εφαρμόσουν οι χώρες της G7 συν την Αυστραλία, προσθέτει ένα ακόμη σφοδρό επεισόδιο στο ενεργειακό-οικονομικό πόλεμο της Δύσης με τη Ρωσία και δημιουργεί συνθήκες για νέα κλιμάκωση με άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην ενεργειακή αγορά. 

sofokleousin

Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίστηκε και σήμερα με την τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών... ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου

zougla

«Επίθεση», παράλληλα με την κυβέρνηση, για την προσέλκυση ξένων επενδυτών και κεφαλαίων στην ελληνική κεφαλαιαγορά, σχεδιάζει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο.Στο Συνέδριο συμμετείχαν 96 θεσμικοί επενδυτές, που διαχειρίζονται περί τα 30 δισ. δολάρια, ενώ έγιναν 527 συναντήσεις.

sofokleousin